Lieshout | informatie

Informatie Roefeldag Lieshout

Gemiddeld nemen er zo’n 260 kinderen per jaar deel aan de Roefeldag!

We vragen de bedrijven, verenigingen of hobbyisten om samen een leuke dag voor de Lieshoutse jeugd te organiseren.

Kinderen, vanaf groep 3, kunnen zich inschrijven via een inschrijfformulier. Deze is te downloaden via de site. Ook bij de nieuwsbrief van school is een inschrijfformulier toegevoegd. Ingevulde inschrijfformulieren kunnen op school in de daarvoor bestemde Roefeldag bus ingeleverd worden.

Kinderen van het speciaal onderwijs krijgen een inschrijfformulier toegestuurd.

Bij het aanmelden kan er 1 naam van een vriendje/vriendinnetje aangegeven worden waarbij men graag in het groepje wil. Het roefelteam probeert hier dan rekening mee te houden. Het kan echter niet gegarandeerd worden.

Het roefelteam van Lieshout stelt de groepjes samen en plant de bedrijven/activiteiten per groepje in.

Elk groepje zal bestaan uit 4 kinderen en 1 begeleider.

Wilt u zich als begeleider van een groepje aanmelden dan kunt u dit doen op hetzelfde inschrijfformulier. 
thumbs_Roefeldag-lieshout-2016-25-alle-kinderen-verzamelen

Hoe ziet een Roefeldag in Lieshout eruit?

Vanaf 9.15 uur kan de begeleider zich melden bij het Roefeldag comité, zodra het groepje compleet is.

Voor vertrek krijgen ze van onze sponsoren een tasje mee, met bijvoorbeeld fruit, iets lekkers en drinken. In Lieshout bezoeken de kinderen altijd 5 Roefeladressen waar ze steeds 30 minuten te gast zijn.
Om 9.45 uur worden de kinderen op de eerste Roefelplek verwacht. Daar krijgen ze uitleg over het bedrijf of over het beroep dat men uitoefent. In een half uur komen de kinderen veel te weten over het bedrijf waar ze op bezoek zijn. Vaak mogen ze meedoen, iets maken, uitproberen, rondkijken en ze mogen natuurlijk veel vragen stellen.

Na een half uur rouleert de hele Roefeldag en wordt men binnen een kwartier weer op het 2e Roefeladres verwacht.

We zorgen ervoor dat het programma zo afwisselend mogelijk is; iets informatiefs, sportiefs, educatiefs en vaak iets creatiefs. Voor elke leeftijdscategorie wordt er een passend programma gemaakt.

Na het bezoeken van de eerste 3 Roefeladressen is er een gezamenlijke lunch in Het Dorpshuis. Tijdens de lunch, waar ruim 300 mensen aan deel zullen nemen, wordt er genoten van heerlijk brood, peperkoek, koffie, thee, melk, etc.

thumbs_Roefeldag-lieshout-2016-62-Lunch

Na de lunch gaan de groepjes hun laatste 2 Roefeladressen bezoeken.

Vanaf 14.00 uur melden de groepen zich af bij Het Dorpshuis en ligt er vaak nog een leuke en/of lekkere attentie van een van de sponsoren klaar.