Roefeldag Lieshout & Mariahout

Algemene informatie Roefeldag Lieshout/Mariahout

Gemiddeld nemen er zo’n 260 kinderen per jaar deel aan de Roefeldag!

We vragen de bedrijven, verenigingen of hobbyisten om samen een leuke dag voor de Lieshoutse en Mariahoutse jeugd te organiseren.

Kinderen, vanaf groep 3, kunnen zich inschrijven via een inschrijfformulier. Deze is te downloaden via de site. Ook bij de nieuwsbrief en het zoemertje van school is een inschrijfformulier toegevoegd. Ingevulde inschrijfformulieren kunnen op school in de daarvoor bestemde Roefeldag bus ingeleverd worden.

Kinderen van het speciaal onderwijs krijgen een inschrijfformulier toegestuurd.

Bij het aanmelden kan er 1 naam van een vriendje/vriendinnetje aangegeven worden waarbij men graag in het groepje wil. Het roefelteam probeert hier dan rekening mee te houden. Het kan echter niet gegarandeerd worden.

Het roefelteam van Lieshout / Mariahout stelt de groepjes samen en plant de bedrijven/activiteiten per groepje in.

Elk groepje zal bestaan uit 4 kinderen en 1 begeleider.

Wilt u zich als begeleider van een groepje aanmelden dan kunt u dit doen op hetzelfde inschrijfformulier.

Kind inschrijven Roefeldag

Zit jij in groep 3 t/m 8 en wil je meedoen aan de Roefeldag? Meld je dan nu aan! Aanmelden kan tot 21 april 2023.
Aanmelden

Hoe ziet een Roefeldag in Lieshout/Mariahout eruit?

Vanaf 9.15 uur meld de begeleider zich bij het Roefeldag comité in het Dorpshuis van Lieshout. De begeleider meld zich zodra het groepje compleet is.

Voor vertrek krijgen ze van onze sponsoren een tasje mee, met bijvoorbeeld fruit, iets lekkers en drinken. In Lieshout/Mariahout bezoeken de kinderen altijd 5 Roefeladressen waar ze steeds 30 minuten te gast zijn.

Om 9.45 uur worden de kinderen op de eerste Roefelplek verwacht. Daar krijgen ze uitleg over het bedrijf of over het beroep dat men uitoefent. In een half uur komen de kinderen veel te weten over het bedrijf waar ze op bezoek zijn. Vaak mogen ze meedoen, iets maken, uitproberen, rondkijken en ze mogen natuurlijk veel vragen stellen.

Na een half uur rouleert de hele Roefeldag en wordt men binnen een kwartier weer op het 2e Roefeladres verwacht.

We zorgen ervoor dat het programma zo afwisselend mogelijk is; iets informatiefs, sportiefs, educatiefs en vaak iets creatiefs. Voor elke leeftijdscategorie wordt er een passend programma gemaakt.

Na het bezoeken van de eerste 3 Roefeladressen is er een gezamenlijke lunch in Het Dorpshuis van Lieshout. Tijdens de lunch, waar ruim 300 mensen aan deel zullen nemen, wordt er genoten van heerlijk brood, peperkoek, koffie, thee, melk, etc.

Na de lunch gaan de groepjes hun laatste 2 Roefeladressen bezoeken.

Vanaf 14.00 uur melden de groepen zich af bij Het Dorpshuis in Lieshout en ligt er vaak nog een leuke en/of lekkere attentie van een van de sponsoren klaar.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op. We proberen zo je vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Met dank aan onze hoofdsponsors

Aarle-Rixtel

Lieshout/Mariahout

Copyright © 2023-2024 Laarbeekse Roefeldag. Alle rechten voorbehouden
Creatief online - Creatievelink